Skip to main content

Achteraf is mooi wonen

By 27/12/2021augustus 21st, 2022berichten2 min read

Als ik dit had geweten…
Als ik had geweten dat het zo effectief zou zijn…
Als ik had geweten dat het zo fijn zou zijn…
Als ik had geweten dat het niet zo spannend was…
Als ik had geweten dat het eigenlijk helemaal niet zoveel werk kost…
Als ik had geweten dat men het zo waardeert…
… dan had ik het veel eerder gedaan!

Deze uitspraak hoor je regelmatig wanneer mensen iets nieuws uitproberen wat ook nog eens buiten de comfortzone ligt, en het werkt. En zo ook bij mij. Onlangs deelde ik een bericht op LinkedIn waarin ik schreef over een fotoshoot die ik in het voorjaar heb laten maken. Volledig buiten mijn comfortzone en vervolgens het delen op social media is eigenlijk al helemaal niet mijn ding. Dan sta je zo in the picture (sorry voor de woordspeling).

Maar als ik had geweten dat de fotoshoot zo’n resultaten zou opleveren…dan had ik het veel eerder gedaan! En als ik had geweten dat mijn bericht op LinkedIn zoveel positieve reacties zou opleveren…dan had ik het veel eerder gedaan!

Buiten de comfortzone is onveilig tenzij…….het veilig is

Moraal van het verhaal is dus dat de stap buiten de comfortzone heel spannend is, maar dat het meestal heel veel oplevert. Je herkent het misschien wel bij jezelf of bij een collega; het kan heel onveilig voelen om als individu jouw eigen veilige haven te verlaten door een mening te geven of feedback op iets of iemand, of een nieuwe taak op je te nemen. De kunst van een teamcoach is om de veiligheid te creëren die jij nodig hebt om het onveilige op te zoeken. Want daar om de hoek bij het onbekende staat persoonlijke groei, en ontwikkeling van een team te wachten. Ontwikkeling op bijvoorbeeld het gebied van samenwerken, besluitvorming, communicatie of werkplezier.

2022 staat voor de deur, ga jij met jouw team de uitdaging aan om te ontwikkelen?! Ik zorg voor de veiligheid.

Voor als je nieuwsgierig bent naar een paar mooie foto’s zie dan hier mijn LinkedIn bericht https://www.linkedin.com/posts/janwillemvandeleur_communicatie-team-coaching-activity-6878669535487004672-yKfP

Leave a Reply