Skip to main content

Is de organisatie waar jij werkt klaar voor de uitdagingen die ons de komende jaren in de brede sector van Zorg en Welzijn te wachten staan?

39% dat is het percentage van medewerkers in de brede sector van Zorg en Welzijn, dat binnen 2 jaar na aanstelling van baan wisselt. Landelijk uitstroomonderzoek Regioplus 2019-2020 wijst dit uit.
39% van de effort en investering loopt binnen 2 jaar de deur uit! Daar schrik ik van!

Challenge accepted?

Duidelijk mag zijn dat deze sector, waar ik jarenlang met veel plezier in gewerkt heb, de komende jaren voor enorm grote uitdagingen staat. Een toenemend aantal hulpvragen, toenemende complexiteit van hulpvragen, personeelstekort, hoge werkdruk, groot ziekteverzuim, vergrijzing, concurrentie en dus ook de hoge verloopcijfers. Zelfs in Den Haag maakt men zich toch wel zorgen en wordt er actief beleid gevoerd op een gezond personeelsbeleid. Natuurlijk kunnen we van alles zeggen over het gevoerde beleid van de enkele jaren geleden waarin deze sector te maken kreeg met forse bezuinigingen. Echter, gedane zaken nemen geen keer en ik kijk liever naar de toekomst en de mogelijkheden die deze uitdagingen met zich mee brengen. Demissionair minister de Jonge van VWS noemt in een interview met de NOS ook dat het nu aan komt op goed werkgeverschap om te voorkomen dat het personeel uit de sector verdwijnt.

Met Van de Leur Coaching & Advies richt ik me met bijzondere interesse op deze uitdagingen. Ik zorg voor een plezierige en uitdagende werkomgeving waarin medewerkers zich gewaardeerd voelen. Sterker nog, medewerkers willen zich meer en langer binden aan de werkgever omdat zij gehoord worden en mogelijkheden krijgen om beter te worden in hun werk.

Ik ben op zoek naar werkgevers die met mij willen brainstormen over de genoemde uitdagingen een geschikte aanpak. Anders gezegd….ik ben op zoek naar werkgevers die zich willen inzetten voor een duurzaam personeelsbeleid en waar goed werkgeverschap hoge prioriteit heeft.

Ben jij of ken jij een werkgever die in dit plaatje past? Neem dan contact met me op!

Lees ook alvast mijn vorige bijdrage waarin ik je al een beetje op weg help.

Top 5 factoren voor meer werkplezier in de zorg!!

Leave a Reply